Bijtketting die helpt bij autisme, dat klopt zeker wij hebben geruime tijd de bijtkettingen van Educadora Webshop uitgeprobeerd en deze maken echt een groot verschil in onze dagelijkse taken. Naast het rustgevende gevoel die we krijgen door het jouwen op onze bijtketting helpt deze ook voor onze concentratie. Maar wat is nu de link tussen knabbelen en concentratie? Door het knabbelen op onze bijtketting van Educadora Webshop verminderen we de prikkels voor onszelf. Daar dat ook de focus dan ligt op het kouwen tijdens een bepaalde taak. Door deze prikkels te verminderen verhoogt onze concentratie zienderogen. Naast deze feiten zijn wij door onze bijtketting ook gestopt met het vervent nagelbijten.

Een bijtketting wordt gebruikt door zowel kinderen als volwassenen. Typische bijtkettingen voor kinderen zijn o.a. de bijtketting die speels zijn in alle vormen. Volwassenen kiezen vaker voor een subtiele bijtketting in de vorm van een druppel of ring. Een bijtketting wordt vaak ingezet bij kinderen die nagelbijten en kinderen of volwassenen die te maken hebben met gevoeligheid voor prikkels in de omgeving – of gevoelig zijn voor stressvolle situaties en omgevingen. Daarom hebben ook mensen met ADHD of Autisme vaak plezier van een kauwketting. Een bijt- of kauwketting helpt in diverse situaties.

1. Bijtketting verhoogt concentratie

Kauwen blijkt niet alleen nuttig bij het verwerken van ons eten; onderzoek toont aan dat het kauwen een sterk positief effect heeft op ons geheugen en onze concentratie. Vandaar dat ook in de praktijk blijkt dat een kauwketting echt help bij een betere concentratie, beter luisteren, bij diep nadenken en bijvoorbeeld tijdens het brainstormen.

2. Bijtketting vermindert prikkels en geeft rust

Kinderen en volwassenen die gevoelig zijn voor prikkels blijken veel baat te hebben bij een bijt- of kauwketting. Door te kauwen worden externe prikkels verminderd en daardoor ervaart de kauwer meer rust en minder afleiding door de omgeving. Gebruikers ervaren dat een bijtketting ongewenste effecten van oplopende spanningen (zoals tics, luidruchtig worden of woedeuitbarstingen) voorkomt.

3. Nagelbijten kind

Veel kinderen gaan ter afleiding van spanning, stress of onrust bijten op nagels, potloden of kleding. Nagelbijten is ongezond: niet alleen slecht voor je nagels en vingers (met mogelijke ontstekingen), maar ook bacterieën onder de nagels zijn slecht voor gebit, mond en algemene gezondheid. Maar het nagelbijten van een kind is vaak een uiting van stress – en het nagelbijten vermindert deze spanningen. Het heeft dus wel een belangrijke functie. In plaats van nagelbijten, is een bijtketting een veilig alternatief. Veel kinderen stoppen met nagelbijten als zij een bijtketting gebruiken. Een bijtketting biedt zo meer rust en is beter voor nagels, gezondheid en tanden!

4. Bijtketting op school

Bijtkettingen worden meer en meer gebruikt op school – in het regulier onderwijs en speciaal (basis)onderwijs. Niet alleen kinderen worden er rustiger van en werken geconcentreerder, maar steeds meer docenten zien ook de meerwaarde voor de klas – als iedereen zich prettiger en rustiger voelt, heeft dat een positief effect voor de gehele groep. Leerkrachten zien dat bijtkettingen goed helpen bij prikkels, spanningen en nervositeit. Zowel bij kinderen met ADHD,ADD, HSP of verstoringen in de sensorische informatieverwerking (SI), maar ook bij kinderen die vaak wiebelen en friemelen of nagelbijten.

Help je kind of partner nu, het is een klein bedrag voor een groot verschil!

Help je kind of partner en doe hen een bijtketting cadeau. Je ervaart al snel het resultaat op hun dagelijkse leven. Gebruik bij de checkout bij Educadora Webshop onze unieke kortingscode ASSBE10 en ontvang 10% korting. Deze code kan slechts eenmaal gebruikt worden per klant. Bekijk ook zeker hun hele assortiment en ontdek hele leuke tools voor het dagelijkse leven aangenamer te maken voor je kind of partner die gevoelig zijn aan prikkels

Deel met een vriend/vriendin!

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van een bijtketting. Ken je nog vriend of vriendin die mogelijk baat heeft bij een bijtketting? Deel deze pagina even:

  • Gerelateerde berichten
Auteur gegevens
Stichter | Autisme België

Wesley is een belangrijke schakel achter het initiatief van Autisme België. Dit start vanuit de eigen diagnose ASS. De doelstelling is om lotgenoten, personen die in contact komen met autisme een hand te rijken. Dit door juiste informatieverschaffing, gedeelde verhalen. Wesley is ook Expert in marketing en communicatie.