Gevoelige kinderen en thuisonderwijs, een moeilijke combinatie. Vandaar schreef ik 3 opvoedtips voor je prikkelgevoelige kind nu je kinderen thuis moeten blijven van school en dreigen overprikkeld te raken. Een ander veel gelezen blog zijn de 5 tips om structuur te bieden in de vakantie . ontdek hier hoe jij je kind kan helpen ontprikkelen.

De meeste scholen hebben als het goed is je inmiddels lesmateriaal gemaild of bezorgd voor je kindere voor de komende weken. Maar hoe maak je dat thuisonderwijs een beetje ontspannen en leuk? En hoe zorg je ervoor dat je voldoende ontspannings- en ontprikkeling momenten inbouwt?

Wees realistisch

Wellicht een open deur, maar probeer de lat voor jezelf en je kind niet te hoog te leggen. Zorg voor afwisseling in het dagprogramma van je kind en maak dat uiteraard visueel voor je kind. Zo help je je kind ontprikkelen.

Download hieronder onze gratis dagritme pictogrammen. Plan na elk half uur werken aan schoolopdrachten een ontspannende activiteit in zodat je kind kan ontprikkelen.

15 Activiteiten om te ontprikkelen

En tussen de schoolse taakjes door probeer je activiteiten in te zetten die je gevoelige kind helpen om prikkels te verwerken. De activiteiten kunnen varieren per kind en per moment. Lees hier mijn suggesties om je sensitieve kind te helpen ontprikkelen.

Shop deze Hulpmiddelen voor je sensitieve kind:

mad mattr quantum builder pack om te ontprikkelen

MadMattr Quantum Builders Pack + Brick Maker
€ 19,95

Meer informatie
Verzwaarde slang om te ontprikkelen

Verzwaarde slang

€ 42,95

Opties selecteren
Mohdoh therapie om te ontprikkelen

Mohdoh Aromatheraputty Kids

€ 12,50

Meer informatie

Is je kind overprikkelt of is het een driftbui?

Met het inbouwen van voldoende prikkel regulerende activiteiten voorkom je deels de woede-uitbarstingen bij je kind. Vraag je je soms af of er sprake is van een driftbui of eerder overprikkeling? Lees hier de verschillen tussen een driftbui en overprikkeling.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Deze blog werd gebracht door: Suzanne Van Der Star bij educadora-webshop.nl

  • Gerelateerde berichten
Auteur gegevens
Stichter | Autisme België

Wesley is een belangrijke schakel achter het initiatief van Autisme België. Dit start vanuit de eigen diagnose ASS. De doelstelling is om lotgenoten, personen die in contact komen met autisme een hand te rijken. Dit door juiste informatieverschaffing, gedeelde verhalen. Wesley is ook Expert in marketing en communicatie.